Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 wrzesień 2015
    Skąd
    fdsfsf
    Postów
    2
    Auto
    Bravo 2.0 HGT
    Rocznik
    1998

    Bravo 2.0 HGT nie odpla

    Witam
    Posiadam Bravo 2.0 HGT - 147 kucy. Pewnego razu zgasiłem silnik wróciłem do auta po 10 min i nie chciał odpalic i zaświeciła sie marchewa, nie było zadnych objawów, działał tak jak zawsze. Został podpiety pod komputer i pokazał ze to czujnik fazy rozrządu. Wymieniłem go na orginalny, ten sam co był i auto nadal nie chce odpalić i nie ma wgl iskry. Wie ktoś może albo spotkał sie juz ktoś z takim przypadkiem o co chodzi? Nie wiem czy jest sens inwestować dalej w auto, jak to coś grubszego.

    Z góry dzięki



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Master
    Dołączył
    12 listopad 2012
    Skąd
    Żory
    Postów
    1,131
    Auto
    Marea weekend 2,0 20v /Mercedes 300SE 87r /Plymouth Valiant 61r
    Rocznik
    1997
    Cytat Napisał Bravo2.0 Zobacz post
    nie chce odpalić i nie ma wgl iskry.
    Kable, świece, cewki, Kiedy zmieniałeś?
    Cytat Napisał Bravo2.0 Zobacz post
    komputer i pokazał ze to czujnik fazy rozrządu. Wymieniłem go na orginalny, ten sam co był i auto nadal nie chce odpalić
    Ten czujnik jest pod kołem paska rozrządu i cholernie łatwo go uszkodzić podczas wymiany (strasznie ciasno). Ja kiedyś wymieniałem trzy razy!
    Cytat Napisał Bravo2.0 Zobacz post
    Pewnego razu zgasiłem silnik wróciłem do auta po 10 min i nie chciał odpalic i zaświeciła sie marchewa,
    Miałem tak niedawno, na dodatek na wyjeździe. Po całodziennych poszukiwaniach przyczyn (a nie miałem możliwości podpięcia do kompa), zrezygnowany odłączyłem akumulator na godzinę. Po ponownym podłączeniu silnik zapalił i do dziś nie wiem co mu dolegało.
    Specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 wrzesień 2015
    Skąd
    fdsfsf
    Postów
    2
    Auto
    Bravo 2.0 HGT
    Rocznik
    1998
    Akumulator był z dwa razy odpinany i ładowany, swiece kable też ok, a jeżeli chodzi o czujnik to watpie zeby on został uszkodzony przy montazu :/


 

Podobne tematy

  1. ducato III nie odpla
    Napisany przez gallonek na forum Ducato III
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 18-11-2013, 19:24
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 06-11-2013, 12:13

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl