Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Posty od 16 do 30 z 69

Temat: Brak ABS  

  1. #16
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    16 październik 2011
    Skąd
    Legionowo
    Postów
    522
    Auto
    Bravo 1.2 16v
    Rocznik
    02/2000
    Bądź tak jak to było w moim przypadku masz którąś piastę do wersji bez ABS



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    hehe możliwości jest sporo Nie ma co gdybać tylko trzeba zdiagnozować co się z abs'em dzieje..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  4. #18
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 wrzesień 2008
    Skąd
    łowicz
    Postów
    92
    Auto
    Marea 1.8 115 /97r. lpg
    Rocznik
    1997
    A więc dziś pierwsza próba podpięcia pod abs zakończona fiaskiem;/ Windows XP port w programie i na kompie ustawiony na COM01 sprawdzone fes-em niby poprawny,jedyna wtyka koło abs-u pod przykrywką wpięta w 3pinową wtyke,zasilanie z aku+ dane a program przy próbie połączenia pisze bym sprawdził połączenia czy coś takiego;/Po upływie 20minut wywalilo mi program darmowy,heh dodam że wersja 3,6
    Jakieś sugestie?

  5. #19
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    W jakiej pozycji masz przełącznik na kablu?
    Ustawiłeś wszystko prawidłowo? ( tak jak w temacie o interfejsach)

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  6. #20
    Klubowicz
    Dołączył
    29 lipiec 2012
    Skąd
    Małopolska
    Postów
    133
    Auto
    Bravo 1.6 16V
    Rocznik
    1999
    Nie wiem czy to w czymś pomoże ale sprawdź (jak mi to mechanik mówił) coś w stylu piast tylnej osi nie pamiętam dokładnie, ale ponoć to też ma wpływ na ABS. Poprawcie mnie jak coś ;p
    [COLOR="#FF0000"][SIZE=4][FONT=Palatino Linotype]„Nie jeździj szybciej niż umiesz myśleć ,a Twój Anioł Stróż latać...”[/FONT][/SIZE][/COLOR]

  7. #21
    Master
    Dołączył
    11 kwiecień 2012
    Skąd
    Łódź
    Postów
    2,222
    Auto
    Bravo 1.4 tjet '09
    Rocznik
    2009

    Odp: Brak ABS

    Chodzi chyba o to że ktoś mógł wymienić tylną piaste na złą(magnetyczna lub z zabkami, zależy jaką powinna być) i przez to może nie działać- ale nie jest to moje zdanie tylko tłumaczenie postu wyżej
    Jest: Nuova Bravo 1.4 tjet '09
    Było: Brava 1.2 16V '00 LPG, Uno 1.4 '97 LPG, Uno 1.1 '94 LPG
    Nie pomagam na priv

  8. #22
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 wrzesień 2008
    Skąd
    łowicz
    Postów
    92
    Auto
    Marea 1.8 115 /97r. lpg
    Rocznik
    1997
    Posiadam kabel e-volt.pl oraz przejscie na 3pin z krokodylkim tylko na +. Dzis pobralem ecu 3.3z witaminka jutro sprawdze czy bedzie banglac.Nurtuje mnie tylko jak na kablu vagkkl ustawic?mam do wyboru 7 3 1/9 12/13

  9. #23
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Tak jak do silnika.. Na przejściówce 3 pin zawsze tak ustawiasz.
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  10. #24
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 wrzesień 2008
    Skąd
    łowicz
    Postów
    92
    Auto
    Marea 1.8 115 /97r. lpg
    Rocznik
    1997
    Witajcie dzis kolejna próba znow zakonczona niepowodzeniem;/ windows7 fes 3.3+witamina porty tu i tu com01 test z zakresu fes-a mówi że poprawnie wszystko a tu fiasko.Sprawdzałem na ustawieniu (7/kkl engine) oraz (3/airbag).Cały czas prosi o sprawdzenie podłaczenia lub portu com.Macie jakies sugestie jeszcze?
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - a671a4f2dc248.jpg
    http://zapodaj.net/b791ffe6a548e.jpg.html
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 8a0707e9dfc5e.jpg
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 6f24da0cb39e4.jpg
    Myślalem jeszcze nad trym czy oby dobry kabel mam,jak możecie to zerknijcie.Może ten 3pinowy jest g***wno wart
    Ostatnio edytowane przez badyl ; 05-04-2013 o 13:56

  11. #25
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 wrzesień 2008
    Skąd
    łowicz
    Postów
    92
    Auto
    Marea 1.8 115 /97r. lpg
    Rocznik
    1997
    Niestety nie udało mi sie zdiagnozować auta,myślę że wina leży po stronie kabla.Możecie mi polecić jakieś sprawdzone kable na aukcjach,takie które na 100% będą okej

  12. #26
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    22 sierpień 2011
    Skąd
    sokółka
    Wiek
    32
    Postów
    198
    Auto
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD sx
    napiecie tez podales do kabla tak? i stacyjka na zaplon ustawiona?

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    i co do napiecia nie wiem czemu ale jak chce pod ABS sie podpiąć to musze doprowadzic napięcie z "+" i "-" akumulatora ... do poduszek i silnika wystarczy z samego "+"... a u Ciebie na zdjęciach jest tylko jeden kabel do doprowadzenia napiecia... moze to jest przyczyną?

  13. #27
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 wrzesień 2008
    Skąd
    łowicz
    Postów
    92
    Auto
    Marea 1.8 115 /97r. lpg
    Rocznik
    1997
    Też nad tym myślałem właśnie,widziałem także adaptery 3pinowe z + i -, czytałem też na forum że czasem nie idzie bez minusa ale u mnie nie gryzie abs-u poduszek i silnika.Może wiecie jak wyciągnąć minus z wtyki,może to pomoże coś?;/
    ps.dziś sprawdzony tył pod względem abs-u,piasty ząbkowane na osiach,czujniki także niby okej,pod kanapami też połączone.

  14. #28
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    22 sierpień 2011
    Skąd
    sokółka
    Wiek
    32
    Postów
    198
    Auto
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD sx
    silnik i poduszki musza pojsc... zreszta sprawdzajac silnik podepniesz "+" a lampka na kablu sie zapali to znaczy ze jest okej...

  15. #29
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 wrzesień 2008
    Skąd
    łowicz
    Postów
    92
    Auto
    Marea 1.8 115 /97r. lpg
    Rocznik
    1997
    Oczywiście zapala sie lampka czerwona po podpięciu krokodylka czerwonego ale i tak nie łączy sie czy to z silnikiem czy abesem.Pisze fes coś o sprawdzeniu portu bądż adaptera.Jak robię test z opcji fes-a to niby pokazuje że okej jest więc obstawiam że du*y daję tu adapter 3pinowy.

  16. #30
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    22 sierpień 2011
    Skąd
    sokółka
    Wiek
    32
    Postów
    198
    Auto
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD sx
    ja bym jeszcze raz ustawienie portu w kompie sprawdzil czy napewno jest przestawione z USB na COM1....


 
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 04-12-2012, 17:51
  2. [silnik] Brak reakcji na pedał przyspieszenia, brak mocy 1.9
    Napisany przez bammber na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 20-03-2010, 18:48

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

abs fiat ktore piny

fiat bravo ii bez abs

brak absu

fiat bravo brak komunikacji abs

marea 2001 brak absu

jak srawdzic czy moja brava ma abs

brak abs fiat marea

brak abs w nowym aucie

czy moja brava ma abs

brak abs fiat bravo

brava bez abs

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl