Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 8 z 8

Temat: Auto nie odpala  

  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 październik 2012
    Skąd
    Będzin
    Wiek
    24
    Postów
    6
    Auto
    Bravo

    Auto nie odpala

    Witam Wszystkich Forumowiczów . Szukałem szukałem ale nie znalazłem . Mam problem z odpalaniem w moim bravo 1.6 16v 103 km + gaz 2001r . Auto na zimno nie odpala a po przekręceniu zaplonu pompka bulgocze po kliku razach przekrencania zapłonu zaczyna buczec a nastpenie chodzic jak powinna i wtedy autko odpala od strzała . gdy juz odpali raz mozna go odpalic na dotyk i pali za kazdym razem lecz jak postoi dłuższy czas sytuacja sie powtarza . Nie wiem czy proplem lezy w samej pompce czy moze w jakims zaworze który pozwala na cofnięcie sie paliwa do baku . Dodam ze wymontowalem sama pompke i po podpięciu na krótko chodzi ale powietrze leci lekko ( nie wiem czy tak ma być )



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    U mnie też bulgocze czyli też paliwo schodzi z wtrysków po jakimś czasie.. Nie mniej jednak te 4 sekundy przez które działa pompa po włączeniu zapłonu wystarczają swobodnie na napełnienie całego obiegu (kilkukrotnie nawet)
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 październik 2012
    Skąd
    Będzin
    Wiek
    24
    Postów
    6
    Auto
    Bravo
    u mnie widocznie nie wystarcza skoro nie chce palic , jakis mechanior poradził zamontowanie zaworu zwrotnego co też dzisiaj uczynie zobaczymy czy będzie efekt

  5. #4
    Administrator
    Dołączył
    11 styczeń 2008
    Skąd
    Pleszew
    Wiek
    35
    Postów
    3,713
    Auto
    Lancia Lybra 1,9JTD 115KM CF3
    Rocznik
    2002
    Cytat Napisał riddi123 Zobacz post
    po przekręceniu zapłonu pompka bulgocze po kliku razach przekrencania zapłonu zaczyna buczec a nastpenie chodzic jak powinna i wtedy autko odpala od strzała
    No wg. mnie to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie Pompka do wymiany
    VW Polo 9N 1,2 12V - żony
    LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM

    Fiat Brava
    Lancia Lybra


    Jeśli uważasz, ze ktoś Ci pomógł, kliknij "gwiazdkę" reputacji przy jego poście

    Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa

  6. #5
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    Najlepiej najpierw zaglądnąć do pompy bo może jest jakaś nieszczelność na przewodach i stąd to bulgotanie.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 październik 2012
    Skąd
    Będzin
    Wiek
    24
    Postów
    6
    Auto
    Bravo
    Wymieniłęm przewód paliwowy i wyrzuciłem szybkozłącza dodałem do tego zawór zwrotny przy pompie i uszczelniłem przewody przy pompie . Efekt : problem z odpalaniem rozwiązał sie pali na tyknięcie lecz gdy jest zimny lub dluzej postoi przy dodawaniu gazu obroty spadają i ciezko mu jest wesc na wyzsze czasem zgasnie co to moze być ?

  8. #7
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    A nie masz coś z dolotem np?
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 październik 2012
    Skąd
    Będzin
    Wiek
    24
    Postów
    6
    Auto
    Bravo
    filtr wymieniony i wszystko szczelne . Ma może ktoś interfejs ? Ewentualnie powiedzcie jak sprawdzic poszczególne czujniki z góry dzieki za pomoc A może to coś od gazu ?
    Ostatnio edytowane przez riddi123 ; 19-10-2012 o 15:38


 

Podobne tematy

  1. [silnik] Odpala i gaśnie, odpala i ... nie trzyma obrotów
    Napisany przez Kamciu86 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 116
    Ostatni post: 09-09-2013, 14:51
  2. Grande zimny silnik nie odpala na benzynie. Na gazie odpala.
    Napisany przez lukasz2511 na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 10-12-2011, 22:46
  3. [silnik] Auto zagadka dla mechaników nie odpala
    Napisany przez magda-s8 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 09-10-2010, 13:04
  4. Ciepło - Odpala, Zimno - Zalewa i nie odpala. Palio 1.2 8v
    Napisany przez daro3 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 07-02-2010, 17:29
  5. Nie gaśnie dioda od wtrysku i nie auto odpala
    Napisany przez msikorski na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 28-08-2008, 04:19

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat marea 1.6 nie odpala

fiat 1 6 16v nie odpala

fiat tempra cos bulgocze przy dodawaniu gazu

auto nie odpala bulgocze w zbiorniku

marea 1.6 nie odpala

zimne auto nie odpala

brava 1.6 16v ciezko pali jak postoi

fiat marea nie odpala pompa

fiat marea nie pali na strzala

fiat brawo nie odpala za karzdym razem

marea nie chce odpalic buczy

fiat palio zimny nie zapala

fiat 1.8 nie odpala

aut o nie odpala marea

auto ciezko odpala

zimne auto nie odpala na gazie

fiat palio ciezko odpala

palio pompa buczy silnik nie odpala

ciezko odpala fiat marea 1.6 16v

fiat marea jak jest cieply nie chce odpalic

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl