Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Posty od 16 do 27 z 27
Like Tree1lubi to!

Temat: 1.9 jtd 105km nie odpala  

  1. #16
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    19 marzec 2013
    Skąd
    kraśnik
    Wiek
    49
    Postów
    702
    Auto
    marea 1,9 JTD 105 / Bravo 1,4 12V
    Rocznik
    1999
    Cytat Napisał Robkoo Zobacz post
    a więc tak, sprawdziłem czy z centralki świec jest podawane napięcie na każdą świecę. Po przekręceniu zapłonu na każdym pinie pojawia się ponad 11V, po 10s przekaźnik odcina napięcie, czyli grzeje świece prawidłowo, na dworze przy pomiarze było 9 stopni. Teraz pytanie odnośnie podawania ON. Moim zdaniem ropa nie jest puszczana na wtryski. Od czego tutaj zacząć ? Regulator ciśnienia na pompie, da się jakoś pomierzyć ? Jakie powinno być na pięcie na kostkach od wtryskiwaczy ?
    Witam , napięcie na wtryskiwaczach jest 12V . Da się pomierzyć - ale po co ?masz euroscana to sam Ci wartości mierzy . Wymień czujnik położenia wału i powinno być ok . Czasem jest tak że nie masz błędu z tego czujnika , bo on coś tam mierzy ,ale pytanie : co ?może być masa ,czyli minus niedokładny i błędy będą się pojawiać



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 marzec 2013
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    35
    Auto
    Brava 12 16V
    Rocznik
    2000
    mam fiat ecu scan, w nim sprawdzę, czy jest napięcie na wtryskach ? Przy sprawnym czujniku położenia wału, w programie przy kręceniu rozrusznikiem powinno pokazywać obroty, dobrze myślę? Sprawdzę jeszcze ciśnienie przy kręceniu rozrusznikiem, wyczytałem, że ma dobijać do 300

  4. #18
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 marzec 2013
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    35
    Auto
    Brava 12 16V
    Rocznik
    2000
    Więc tak, obroty rozrusznika przy kręceniu pokazuje, pompa nabija ciśnienie do 400bar, auto dalej nie odpala. Po odpięciu wtyczek z wtrysków i włączeniu zapłonu, na każdej wtyczce mam około 1,2V :/
    Wywala
    P1320 Cam/crank signal synchronization -Sporadyczny
    P0204 Cylinder 4 injector Nieprawidłowy sygnał BRAK
    Na plaku coś tam łapie, ale słychać, że walą wtryski
    Ostatnio edytowane przez Robkoo ; 03-11-2017 o 18:00

  5. #19
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    19 marzec 2013
    Skąd
    kraśnik
    Wiek
    49
    Postów
    702
    Auto
    marea 1,9 JTD 105 / Bravo 1,4 12V
    Rocznik
    1999
    Cytat Napisał Robkoo Zobacz post
    Więc tak, obroty rozrusznika przy kręceniu pokazuje, pompa nabija ciśnienie do 400bar, auto dalej nie odpala. Po odpięciu wtyczek z wtrysków i włączeniu zapłonu, na każdej wtyczce mam około 1,2V :/
    Wywala
    P1320 Cam/crank signal synchronization -Sporadyczny
    P0204 Cylinder 4 injector Nieprawidłowy sygnał BRAK
    Na plaku coś tam łapie, ale słychać, że walą wtryski
    no i prawidłowo - to nie są pompowtryski tylko wtryskiwacze ,to napięcie z czujnika wału odpowiada który wtryskiwacz ma się otworzyć . Podepnij miernik do 4 wtryskiwacza i kręć rozrusznikiem powinno być co pewien czas ok 12v

  6. #20
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 marzec 2013
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    35
    Auto
    Brava 12 16V
    Rocznik
    2000
    tylko dlaczego dalej nie odpala ?

  7. #21
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    19 marzec 2013
    Skąd
    kraśnik
    Wiek
    49
    Postów
    702
    Auto
    marea 1,9 JTD 105 / Bravo 1,4 12V
    Rocznik
    1999
    Cytat Napisał Robkoo Zobacz post
    tylko dlaczego dalej nie odpala ?
    jeśli jest błąd P1320 to może być wszystko , sprawdź rozrząd , czy się nie zerwał i czy masz dobrze ustawiony

  8. #22
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 marzec 2013
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    35
    Auto
    Brava 12 16V
    Rocznik
    2000
    obudowe zdjąłem i pasek napięty, chyba, że się przestawił. Da się jakoś sprawdzić czujnik wałka rozrządu ?

  9. #23
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    19 marzec 2013
    Skąd
    kraśnik
    Wiek
    49
    Postów
    702
    Auto
    marea 1,9 JTD 105 / Bravo 1,4 12V
    Rocznik
    1999
    Cytat Napisał Robkoo Zobacz post
    obudowe zdjąłem i pasek napięty, chyba, że się przestawił. Da się jakoś sprawdzić czujnik wałka rozrządu ?
    da się sprawdzić - czujnik wałka sprawdzisz omomierzem chyba ma on około 900 ohm

  10. #24
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 marzec 2013
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    35
    Auto
    Brava 12 16V
    Rocznik
    2000
    pytanie, co otwiera wtryskiwacze, skoro ciśnienie mam 400bar. Co podaje napięcie na wtrysk i nimi steruje ?

  11. #25
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    19 marzec 2013
    Skąd
    kraśnik
    Wiek
    49
    Postów
    702
    Auto
    marea 1,9 JTD 105 / Bravo 1,4 12V
    Rocznik
    1999
    Cytat Napisał Robkoo Zobacz post
    pytanie, co otwiera wtryskiwacze, skoro ciśnienie mam 400bar. Co podaje napięcie na wtrysk i nimi steruje ?
    czujnik położenia wału - tam są zęby na kole które odpowiadają za wtrysk paliwa i zapłon

  12. #26
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 marzec 2013
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    35
    Auto
    Brava 12 16V
    Rocznik
    2000
    Tylko chłop założył nowy czujnik, jak już nie odpalał i to nic nie dało. W programie przy kręceniu rozrusznikiem pokazuje obroty, ciśnienie 400bar, pierwszy błąd jaki od razu wywala to P1320

  13. #27
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 marzec 2013
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    35
    Auto
    Brava 12 16V
    Rocznik
    2000
    Może komuś się przyda, uwalony czujnik wałka, dwie wtyczki od wtryskiwaczy, nie kontaktują. Auto odpalone.


 
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Klekotanie w 1.9 jtd 105km
    Napisany przez pink floyd na forum Rozmowy o technice
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 16-08-2015, 14:14
  2. Bravo 1.9 JTD 105KM 99r.
    Napisany przez hunter na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 20-04-2014, 21:33
  3. Ciężkie odpalanie JTD 105km (-10 C)
    Napisany przez pietras_pb na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post: 03-03-2012, 21:18
  4. Grande zimny silnik nie odpala na benzynie. Na gazie odpala.
    Napisany przez lukasz2511 na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 10-12-2011, 22:46
  5. Ciepło - Odpala, Zimno - Zalewa i nie odpala. Palio 1.2 8v
    Napisany przez daro3 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 07-02-2010, 17:29

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

P0204 cylinder 4 injector 1.9 jtd nie odpala

p0204 1.9 jtd lancia

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl